eToro

eToro är en av pionjärerna inom nischen ”social handel”, vilket innebär att handlare på deras plattform kan kopiera varandras handel. Hos eToro använder du genom en specialbyggd handelsplattform som heter eToro CopyTrader och som har massor av smarta funktioner som underlättar de sociala delarna av handeln.

Hos eToro har du också möjlighet att kvalificera som Popular Investor, vilket kan öka på din kassa. Som Popular Investor ger du andra handlare möjlighet att se dina handelsaktiviteter. Om du får tillräckligt många följare som kopierar dig kommer eToro att börja ge dig olika belöningar, vilket kan vara allt från pengar till rabatter på spreads. För att kvalificera måste du bland annat göra en insättning på minst 1 000 USD och rekrytera en följare som kopierar dig i minst två månader med minst 500 USD i equity eller finance.

En annan intressant funktion är CopyPortfolios, där handlare kan kopiera olika portföljer som valts ut av eToro.

Juridisk information

eToro har sitt säte i EU-landet Cypern och regleras av Cyprus Securities Exchange Commission (CySEC). De har licens från CySEC; licensnumret är 109/10. Att Cypern är ett EU-land är av stort intresse för handlare i Sverige, eftersom eToros säte i Cypern innebär att EU:s regelverk är tillämpligt, till exempel vad gäller skydd för konsumenter.

Vad kan jag handla med hos eToro?

Hos eToro kan du skaffa dig exponering mot bland annat:

 • Aktier från över 950 olika bolag, baserade i många olika delar av världen
 • Över 50 olika valutapar
 • En stor mängd kryptovalutor
 • Över 50 olika Exchange Traded Funds (ETF:s)
 • Ungefär ett dussin olika index
 • Sju olika råvaror

En skräddarsydd handelsplattform

Istället för att använda en handelsplattform på licens, till exempel MT4, har eToro låtit tillverka en helt egen handelsplattform: eToro CopyTrader. De släppte första versionen av den år 2010 och den har sedan dess kontinuerligt vuxit och förbättras för att möta handlarnas behov.

När kan man handla hos eToro?

Själva plattformen är tillgänglig dygnet runt, sju dagar i veckan. Däremot kan handeln med vissa värdepapper vara mer begränsad, eftersom den bara kan ske när stora marknader för dessa värdepapper är igång. Detta innebär till exempel att många aktier i företag noterade i USA bara handlas under öppettiderna för NYSE eller Nasdaq, och så vidare.

På grund av hur tidszonerna fungerar kommer marknader i östra Asien och Oceanien igång först när en ny handelsvecka startar.

Valutahandeln är igång dygnet runt, sju dagar i veckan, eftersom det alltid finns öppna valutamarknader någonstans i världen.

Går det att handla i mobilen hos eToro?

Ja, appar finns tillgängliga för både iOS och Android och de fungerar bra på både mobiltelefoner och surfplattor.

Du betalar inte något avgift till eToro för att ladda hem och installera någon av apparna.

Apparna ger dig inte bara tillgång till handel utan också till andra funktioner hos eToro, till exempel kundtjänsten, nyheter, bevakningslistor och copy-trading.

Apparna är omsorgsfullt utformade för att all viktig information ska vara lätttillgänglig utan att fönstret upplevs som rörigt.

Samtliga appar uppdateras regelbundet för att säkerställa en hög säkerhetsnivå och tillgång till alla nya funktioner. eToro har också kontinuerligt arbetat med att göra apparna mindre och mindre, så att de inte ska ta upp så mycket plats på din mobila enhet.

Handelskonto

All handel för riktiga pengar hos eToro sker med ett och samma konto: eToro Standard Account.

Vad är minst första insättning?

För att kunna handla för riktiga pengar hos eToro måste du göra en första insättning på minst 200 USD.

Kan jag handla med låtsaspengar?

Ja, du kan öppna ett Demo Account och använda det för att handla med låtsaspengar. Det är en mycket bra metod för att lära sig hur handelsplattformen fungerar, testa olika handelstrategier och bli närmare bekant med hur de olika funktionerna är uppbyggda – utan att riskera en enda krona av riktiga pengar.

Vad är inträdeskravet för programmet Popular Investor?

Om du vill delta i programmet ”Popular Investor” krävs att du först gör en insättning på minst 1 000 USD. Därefter finns andra krav att uppfylla innan du börjar få några belöningar.

Kan jag handla med hävstång hos eToro?

Ja, hävstångshandel erbjuds hos eToro.

Högsta möjliga hävstång är 1:30. Detta innebär dock inte att du är garanterad att erbjudas en 1:30 hävstång eller att en 1:30 hävstång kommer att vara tillgänglig för alla typer av handel.

Charting

Hos eToro får du tillgång till massor av bra verktyg för teknisk analys och efterforskningar, samtidigt som djup historisk marknadsdata gör det möjligt att testköra strategier för att se hur de skulle ha fungerat historiskt.

Skaffa eToros plånbok för kryptovaluta

En av de nyare tjänsterna hos eToro är deras on-chain plånbok som kan användas för att förvara flera olika kryptovalutor. För att hålla säkerheten på topp erbjuds multi-signature sign in, och du kan se dina blockkedjetransaktioner utna att exponera din privata nyckel.

Plånboken är en app avsedd för mobila enheter (smartphone eller surfplatta) och du laddar hem från Google Play eller Apple App Store, beroende på om du vill ha en för Android eller en för iOS.

I appen kan du köpa och sälja olika kryptovalutor, och även växla traditionell valuta till kryptovaluta och vice versa. Stöd finns än så länge för fyra kryptovalutor: Bitcoin, Bitcoin cash, Litecoin och Ethereum.

Kundtjänst

Kundtjänsten är bemannad dygnet runt på vardagarna. Den är stängd över helgen.

Du kan nå kundtjänsten genom att skicka e-post via formuläret som finns på sajten.

Insättningar och uttag

Exempel på accepterade metoder

 • VISA
 • MasterCard
 • Diners
 • PayPal
 • Neteller
 • Skrill
 • WebMoney
 • China UnionPay
 • Yandex
 • Bank Wire Transfer

Minsta insättning

Minsta möjliga första insättning är 200 USD eller motsvarande för handlare utanför USA. (För handlare i USA räcker det med 50 USD.)

Uttag

Det tar normalt tre bankdagar att hantera en uttagsbegäran.

Minsta möjliga uttag är 50 USD eller motsvarande.

Du måste betala en uttagsavgift till eToro på 5 USD per uttag. Tänk också på att kostnader för valutaväxling kan tillkomma.

För närvarande gäller följande kostnader för valutaväxling:

EUR/USD: 250 Pips
CAD/USD: 250 Pips
JPY/USD: 250 Pips
AUD/USD: 100 Pips
GBP/USD: 50 Pips
RMB/USD: 50 Pips
RUB/USD: 50 Pips

Läs mer om andra Forex mäklare