Plus500

Plus500 är en nätmäklare som huvudakligen är känd för sitt breda utbud av Contracts for Difference (CFDs). De har varit igång ända sedan år 2008 och Plus500 Ltd är listat på Londonbörsens Main Market.

Sajten är tillgänglig på över trettio olika språk.

Vad kan jag handla med hos Plus500?

Plus500 har ett mycket stort utbud av Contracts for Difference (CFD:s) och med hjälp av dessa kan du skaffa dig exponering mot massor av olika underliggare. Det går till exempel att indirekt få exponering mot aktiemarknader, optionsmarknader, valutamarknader (inklusive kryptovaluta, där lagen så tillåter), råvarumarknader, ETF:s, med mera.

Kan jag handla med kryptovaluta?

Du kan skaffa dig exponering mot kryptovalutor som Bitcoin, Litecoin och Ripple. Plus500 har fått mycket uppmärksamhet för sina tajta spreads för kryptovaluta.

Är hävstångshandel möjlig hos Plus500?

Ja, Plus500 erbjuder hävstångshandel.

Största möjliga hävstång hos Plus500 är 1:300, men det är många faktorer som påverkar hur pass stor hävstång en handlare får tillgång till för en viss affär, så i många fall kommer den hävstång handlaren erbjuds att vara mindre än 1:300.

Plus500 måste följa både gällande lagstiftning och sina egna styrdokument för hävstångshandel, och bägge kan fungera begränsande. Inom det Europeiska ekonomiska samarbetsområdet  finns till exempel en gräns för hävstänger som sätter ett tak vid 1:30. För kryptovaluta är största möjliga hävstång 1:2.

Juridisk information

Plus500 Ltd är ett brittiskt företag som är börsnoterat på Londonbörsens Main Market. Plus500 Ltd äger diverse dotterbolag som har licens från licensgivare i Europa, Afrika och Oceanien.

  • Plus500UK Ltd är auktoriserat och reglerat av UK Financial Conduct Authority (FRN 509909).
  • Plus500CY Ltid är auktoriserat och reglerat av Cyprus Securities and Exchange Commission (License No. 250/14). Cypern är ett EU-land, och Plus500CY måste därmed följa både cypriotisk lag och EU:s regelverk. Detta innebär en extra säkerhet för handlare i Sverige.
  • Plus500AU Pty Ltd är auktoriserat och reglerat av The Australian Securities and Investments Commission. Plus500AU Pty Ltd har också en Derivatives Issuer License från Nya Zeeland, och är en auktoriserad Financial Services Provider i Sydafrika.

Handelsplattform

Hos Plus500 använder du handelsplattformen Webtrader, som skapats särskilt för Plus500. Den är utformad för att enkelt kunna anpassas till de olika behov som olika handlare har, vilket är viktigt efterom ett mycket stort antal handlare är anslutna till Plus500 och de är utspridda över många olika länder världen över. Dessutom används ju Plus500 av både professionella handlare och hobbyhandlare.

  • Det finns en nedladdningsbar version av Webtrader som du kan ladda hem och installera i din dator.
  • Du kan också välja att handla direkt i webbläsaren. Då behöver du inte ladda hem någon mjukvara och kan logga in från vilken dator som helst.

Kan jag handla i mobilen?

Ja, det finns en app för Android och en app för iOS. Du laddar hem dem från Google Playstore respektive Apple App Store. Båda fungerar bra ihop med både mobiltelefoner och surfplattor.

Med en app från Plus500 får du tillgång till alla vanliga handelsfunktioner och handelsmöjligheter. Om du är van vid att handla i webbläsaren kommer du att känna igen väldigt mycket.

Handelskonton

Plus500 har valt att hålla det enkelt och erbjuder bara en sorts handelskonto för handel med riktiga pengar: Plus500 Standard Account.

Om du är en professionell handlare använder du ändå ett Standard Account, men behöver kontakta kundtjänst för information om hur du kan bli klassificerad som yrkesmässig. Att vara klassificerad som yrkesmässig handlare kan bland annat innebära tillgång till större hävstänger och att reglerna för marginalhandel blir mindre restriktiva. Samtidigt minskar ditt rättsliga skydd, eftersom du i lagens ögon inte längre ses som en vanlig konsument. Mer information om vad som krävs för att bli klassificerad som yrkesmässig handlare hittar du hos Plus500.

Vad är minsta insättningen?

Minsta insättningen för att börja handla för riktiga pengar i ditt Plus500 Standard Account är 100 USD.

Kan jag handla för låtsaspengar?

Ja, du kan använda ett Demo Account for att handla med låtsaspengar. Det är en perfekt metod för att lära sig hur plattformen fungera och prova på olika handelsstrategier utan att riskera några riktiga pengar.

När kan jag handla?

Det beror på vad du vill handla med. Själva plattformen är alltid öppen, men vissa sorters tillgångar – till exempel aktier – är bara tillgängliga för spekulation när respektive börs är öppen. Där spelar det alltså roll om aktierna är noterade vid en börs i London, New York, Hong Kong, etcetera eftersom öppettiderna för dessa börser är olika.

Kundtjänst

Kundtjänst går att nå via e-post och livechatt, däremot finns det inte någon telefonsupport. Livechatten gör att man ändå kan få hjälp i realtid, vilket är praktiskt om man behöver hjälp snabbt eller vill guidas steg för steg genom någon process.

Kundtjänsten är bemannad dygnet runt, sju dagar i veckan.

Insättningar och uttag

Exempel på accepterade metoder

  • VISA
  • MasterCard
  • PayPal
  • Skrill
  • Banköverföring

Hur stor är lägsta möjliga insättning?

Minsta insättning är 100 USD eller motsvarande.

Uttag

Det brukar ta ungefär tre bankdagar för en uttagsbegäran att hanteras.

Lägsta möjliga uttag beror på vilken metod du använder.

Grundregeln är att man ska använda samma metod för uttag som man använder för insättningar.

Plus500 tar inte ut någon uttagsavgift.

Läs mer om andra Forex mäklare