PotCoin

Peer-to-peer-kryptovalutan PotCoin startades i januari 2014 av tre kanadensiska företagare som ville skapa en kryptovaluta för den legala cannabisindustrin.

Precis som många andra kryptovalutor förlitar sig PotCoin på en offentlig huvudbok som kallas blockkedja. PotCoin använder programvara med öppen källkod (släppt från MIT / X11-licensen) och hanteras inte av någon central myndighet.

PotCoin var ursprungligen en förgrening med Litecoin-QT, men med vissa anmärkningsvärda skillnader, som kortare blockgenereringstid, ökat maximalt antal mynt och ett snabbare schacklingsschema. I augusti 2015 bytte PotCoin till Proof-of-Stake-Velocity (PoSV) vilket gjorde det ännu mer annorlunda än Litecoin.

Kort fakta om PotCoin

  • Lanseringsdatum: 21 januari, 2014
  • Förkortning: POT
  • Symbol:
  • Hash funktion: Scrypt
  • Block belöning: Ᵽ210
  • Block tid: 40 sekunder

Mining PotCoin

PotCoin mining kan utföras av olika hårdvarutyper, inklusive CPU: er, GPU: er och krypterade ASIC: er.

När PotCoin lanserades var den ursprungliga blockbelöningen för miners 420 PotCoins för varje löst block. Den 1 juni 2014 reducerades belöningen till 210 PotCoins.

Bakgrund

PotCoin lanserades via GitHub i början av 2014 av tre Quebec-baserade entreprenörer som använde pseudonymerna Hasoshi, Mr. Jones och Smokemon 514. Eftersom målet var att skapa en kryptovaluta för cannabisindustrin ägde lanseringen rum kl 16:20 (kl 4.20 pm, slang för cannabis 420)

Den 30 januari lades PotCoin till i kryptovalutautbytet Cryptorush. Innan mars var över hade de tre största (per handelsvolym) börserna för kryptovalutor accepterat PotCoin.

Den första cannabishandlaren som meddelade sin vilja att acceptera PotCoin som betalning för sina varor var Chronic Star Medical, en leverantör av cannabismat, som gjorde det i februari 2014.

I slutet av mars meddelade utvecklingsgruppen för PotCoin att de hade säkrat sin första investering i cannabisodling.

Under de följande månaderna fick PotCoin en hel del uppmärksamhet i media, delvis på grund av ett växande allmänt intresse för både kryptovalutor och juridisk laglig marijuana. PotCoin-utvecklingsteamet avslöjade deras identiteter i april.

Prisökning och fall

Börsvärdet för PotCoin nådde 1 miljon USD den 19 april 2014. Detta var delvis ett resultat av att PotCoin uppmärksammades som en del av det kommande 20 april-firandet (cannabiskulturens högtidsdag 4:20).

Den 20 april 2014 sjönk priset dramatiskt och PotCoin förlorade hälften av sitt börsvärde på en enda dag.

Nytt team, ny algoritm

Det ursprungliga utvecklingsteamet för PotCoin upplöstes i början av 2015 och PotLabs tog över ratten.

I augusti släppte PotLabs en uppdatering som skulle vara det första steget i att PotCoins bytte till en ProSF-of-Stake-Velocity (PoSV) -algoritm – en switch som genomfördes senare samma månad. Under flera veckor efter bytet kämpade teamet för att få upp PotCoin-nätverket, och flera kryptovalutabörser stoppade tillfälligt all handel med PotCoin på sina plattformar. När nätverket var igång igen började handeln.